Hiszed vagy sem, a befagyasztott citrom segítségével búcsút inthetsz a cukorbetegségnek, a daganatoknak, és az elhízásnak!

Ajánld ismerőseidnek!






Mindannyian tudjuk, hogy a citrom az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon, és emiatt számtalan egészségügyi problémánál alkalmazzuk. Kedveljük a különleges íze és illata miatt, gyakran használjuk különböző receptekhez.Citrom kiválóan alkalmas a szervezet méregtelenítésére, de amikor limonádét készítünk, a legegészségesebb részét nem használjuk fel. Ez nem más, mint a héja. 

10-szer több vitamint tartalmaz, mint a húsa.

A citrom felhasználásának legjobb módja ha lefagyasztjuk. A citrom héja erősíti az immunrendszert, és számos egészségügyi tulajdonsága van, mint, hogy szabályozza a koleszterin szintet, megakadályozza a rákos megbetegedést, és a bakteriális fertőzéseket.

Ezek az egészségügyi előnyei ennek a csodálatos gyümölcsnek:

Segít megelőzni az asztmát
Segít legyőzni a gyulladásokat
Méregteleníti a veséket és a májat
Immunrendszert erősíti
Kezeli a magas vérnyomást
Megszünteti a káros baktériumokat
Kezeli a depressziót és a stresszt
Segít a rák elleni küzdelemben

A citromlé rendkívül magas C-vitaminban, míg a héja hatékonyan eltávolítja a toxinokat a szervezetből. A tanulmányok kimutatták, hogy a citromhéj ténylegesen 5-10-szer több vitamint tartalmaz.

A citrom gazdag C-vitaminban, B6-vitaminban, E-vitaminban, A-vitaminban, riboflavinban, foszforban, vasban, kalciumban, folsavban, káliumban, magnéziumban és fehérjében.

 Évtizedekkel ezelőtt, a tudósok vizsgálták a citrom hatását a rák esetében. Azt tapasztalták, hogy ez a gyümölcs felszámolja a rosszindulatú rákos sejteket többféle rákos megbetegedésnél, mint a tüdő-, emlő-, és a vastagbél rák.

Az a legjobb ebben, hogy a citrom, ellentétben a kemoterápiával, csak a rákos sejteket támadja meg, és nem érinti az egészségeseket.

Dr. Marilyn Glenville táplálkozási szakértő szerint a citrom héja, erősíti az immunrendszert és szinten tartja az általános egészségi állapotot. Azt is állítja, hogy a citrom héjával készült turmixok sokkal egészségesebbek, mint ha csak a gyümölcs levét fogyasztanánk.

Ha csak simán megennéd a citrom héját, az nagyon keserű lenne, így azt ajánljuk, hogy fagyaszd le.





Így használd a fagyasztott citromot:

Használja almaecetet ahhoz, hogy fertőtlenítsd a citrom héját. Ezután öblítsd le tiszta vízzel, és hagyd megszáradni. Ezután tedd be a mélyhűtőbe és hagyd, hogy megfagyjon. Másnap reggel, reszeld le az egész gyümölcsöt, beleértve a héját, a húsát, és a magvakat is.

A fagyasztott reszelt citromot adhatjuk különböző ételekhez, turmixokhoz, teához, süteményekhez, desszertekhez, és levesekhez.

Használd egészséggel!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://blogmania.hu