Komoly változás jön a kórházakban! 1 nap után hazaküldik a legtöbb műtött beteget! Ezek utána műtétek után 1 nap múlva hazaküldenek

Ajánld ismerőseidnek!






Bizonyos források arra utalnak, hogy az egészségügyi kormányzat tervei szerint nagyságrendileg mintegy kétszáz műtéti beavatkozás után egy nappal már hazamehetnek a betegek.Ilyenek például a szülés, epehólyag-, vagy gerincműtét.


Az elkerülhető kórházi ápolások idejének lecsökkenésének reményében igyekszik módosítani az eddig bevett szokásokon, az egészségügyi kormányzat.Pillanatnyilag a kórházak érdekeltek abban, hogy az általuk elvégzett műtéti beavatkozások után kitolják az ápolási időt, mivel csak így jutnak hozzá a műtéti beavatkozásokért járó teljes finanszírozáshoz.






Amennyiben ez a változtatási szándék megvalósul, sok-sok műtéti beavatkozás után egy nappal a betegek elhagyhatják a kórházat, s otthonaikban gyógyulhatnak. Természetesen ez csak abban az esetben következhet be, ha a műtétet végző szakorvosok kockázatmentesnek találják, s így adják hozzá az engedélyüket. Többek között várhatóan az emésztőszerv-rendszeri operációk esetében, a rutin hát és nyakműtéteknél, a gerincstabilizálásnál és a kisebb pajzsmirigy és vérképzőszervi műtéti beavatkozásoknál is optimális esetekben.



A lerövidített kórházban töltött idővel lényegesen lecsökken a kórházi fertőzések veszélye, ami mindenképpen főleg a betegek érdekeit képviseli. A kórházból való biztonságos, korai hazatérés lehetősége többféle tényezőn múlik, amiről mindig a szakorvos fog döntést hozni. Természetesen a kórházaknak nagyon jól képzett operáló orvosgárdáról is kell gondoskodniuk, akik képesek határozott és jó döntést hozni arról, hogy a műtétet követő 24 óra után, különösebb kockázat nélkül kiket lehet hazaengedni.

Mindenképpen a beteg szociális helyzete, körülménye is szem előtt lesz tartva, nem hagyják figyelmen kívül azt sem, hogy a betegnek van e olyan hozzátartozója aki megnyugtatóan ápolja otthonában, illetve szövődmény esetén milyen gyorsan juttatható vissza a beteg a kórházba. Nem egybehangzó vélemények szerint a betegeknek mindenképpen drágább lesz ez a megoldás, az intézménynek pedig olcsóbb.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.tudasfaja.com