Sakk szelet

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a tésztához:
50 ml tej
1 evőkanál kakaópor
15 dkg vaj
18 dkg liszt
3 tojás
10 dkg cukor
½ cs. sütőpor

A krémhez:
1 tojás sárgája
10-15 dkg porcukor 
25 dkg túró
1 cs. vanília ízű pudingpor
2,5 dl tej

A csokoládé bevonathoz:
5-10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál étolaj




Elkészítés:
A tejet, a kakaóport, a vajat és a cukrot tegyük egy edénybe, majd lassú tűzön melegítsük fel. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Amikor már hideg, keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a tojást. Keverjük át habverővel, vagy kézi robotgéppel.
Egy tepsit /32 x 20 cm/ béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát, 180 fokos sütőben süssük 25 percig. / Tűpróba / Hagyjuk kihűlni.

A krém:
A pudingot 10dkg cukorral, tejjel keverjük el és folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A túrót a tojás sárgájával, az 5 dkg cukorral keverjük össze. A kihűlt pudingba keverjük bele a túrós krémet és jól habosítsuk ki. Ha darabos a túró, turmixoljuk össze, hogy szép krémes legyen az állaga.
A kakaós tésztát vágjuk 14 egyenlő csíkra. / Eredetileg 15 db lett, de mire összeállításra került, elcsentek belőle egyet 😂 /
A túrókrémet töltsük habzsákba és a tésztacsíkok közötti helyet töltsük ki a krémmel.
A második réteg tésztát a krémre tegyük rá. A tésztacsíkok közötti helyett töltsük ki a túrókrémmel.
A harmadik réteget ugyanígy járunk el.
A csokoládémáz: a csokoládét mikróba felolvasztjuk, elkeverjük az étolajjal és a tészta tetejére simítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, míg megdermed.
Papírból vágjunk néhány csíkot és négyzethálóként tegyük a tészta tetejére, megszórjuk porcukorral, így sakktábla formájú lesz a sütemény teteje is. Tálalás előtt szeljük! Én marcipánból készítettem rá díszítésként sakk figurát. Jó étvágyat kívánok hozzá!

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje