Ha így használod a szódabikarbónát, percek alatt egy évtizeddel kevesebbnek fogsz látszani!


Ajánld ismerőseidnek!






Nem hiszed el, mennyi természetes szépségtrükköt rejthet magában.

Így alkalmazható, mint:
1. bőrradír
2. manikűröző szer
3. bőrkeményedés elleni szer
4. hajpakolás
5. deo
6. bőrnyugtató
7. fogfehérítő
8. pattanástalanító
9. fiatalító arctej
10. gyomorgyógyszer
A szódabikarbóna gombaölő, gyulladáscsökkentő és olyan szuper hámlasztó, ami a legkeményebb bőrkeményedést is leszedi. Szagtalanítónak is jó.


1. Bőrradír
Próbáld ki ezt a gyógyító, frissítő, hámlasztó, gyulladás gátló hatású bőrradírt akár mindennapos használatra. Készíts pasztát egy rész szódabikarbónából, egy rész vízből és egy rész darált zabpehelyből. Dörzsöld finoman, körkörös mozdulatokkal bőrödbe, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket. Majd mosd le tiszta, meleg vízzel.

2. Manikűr kellék
Márts bele egy  körömkefét kevés szódabikarbónába, majd finoman dörgöld át vele a körmeidet. Aztán készíts híg kenőcsöt egy rész szódabikarbóna és egy rész víz keverékéből, amit körkörös mozdulatokkal masszírozzad a körömágyba, ezzel segítve az elhalt hámsejtek leszedését. Majd mosd meg a kezeidet meleg vízzel, és csináld meg a manikűröd a szokásos módon.

3. Bőrkeményedésre
Először is távolítsd el a bőrkeményedést: keverj két evőkanál szódabikarbónát egy kevés meleg vízhez, és adj hozzá néhány csepp levendulaolajat. Majd jöhet a megszokott áztatás és radírozás, amihez használd a szódabikarbónából, a vízből és a barna cukorból általad összekevert pépet. Majd jöhet a gazdag hidratáló krém és egy kellemes meleg törülközős lábpakolás. Relaxálj így legalább 5-10 percig.

4. Hajra
Alkalmazd úgy, mint a megszokott samponod: szórj a kezedbe annyi szódabikarbónát, mint amennyit a samponból szoktál, dörzsöld a hajadba, majd öblítsd ki. Látni fogod, a szódabikarbóna segít eltávolítani a különféle kémiai ápoló szerek maradványait. Ha elég bátor vagy, mindet helyttesítheted szódabikarbónával. Te fogsz legjobban elképedni, hogy a hajad mennyivel tisztább és rugalmasabb lesz.

5. Izzadásgátló
Keverj el négy kanál szódabikarbónát bármileyn tetszés szerinti illóolajból körülbelül 10 cseppel, és dörzsökd ezzel be a hónaljad. Akár egész napra alkalmazhatod ezt a natúr “dezodort”.

6. Fürdőhöz
Használhatod ellazulásra egy hosszú, nehéz nap után: önts fél csésze szódabikarbónát a fürdőbe. Ezzel semlegesíted a bőröd savasságát, amellett hogy segít eltávolítani a bőröd felületéről a fölösleges zsírt. A szódabikarbóna radírként és nyugtatóként használható elhalványítva ezzel a bőr felületén található pirosságot is, mint amilyeneket például egy enyhe leégés okoz.



7. Fogfehérítés
A legegyszerűbb fogfehérítő, ha belenyomod a vizes fogkefét egy kevés szódabikarbónába, és ezzel dörzsölöd meg a fogad. antibakteriális szájvízként is jó: szórj egy teáskanál szódabikarbónát ¼ pohár vízbe, és ezzel az oldattal öblögesd ki a szád.

8. Pattanások ellen
Ha elfogyott a kedvenc összehúzó vagy hámlasztó krémed, próbáld ki ezt: keverj pasztát szódabikarbóna és víz keverékéből, és kend a pattanásra. Ezt a keveréket azonban ne használd mélyen ülő, belső pattanásoknál, kiszáradt felületekre ellenben nyugodtan alkalmazhatod.

9. Arclemosó
Hámlasztóként használva az elhalt hámsejtek eltűnnek, ezáltal annyival üdébb, fiatalabblesza  bőr, hogy egy használat után leesik az állad. Vigyázz, ne dörzsöld vele túl erősen a bőrt, nehogy kidörzsölje a felszínét! Kiváló nyugtató, gombaölő arcvíz: csak keverj össze egy evőkanál  mézet egy teáskanál szódabikarbónával a kezedben, majd dörzsöld a bőrödbe gyengéden. Ha végeztél, relaxálj így 5-10 percet, majd alaposan öblítsd le meleg vízzel a masszát.

10. Gyomorra
Oké, persze, ez nem kozmetika, de olyan jól beválik, mint gyomornyugtató, hogy ezt nem felejthettük ki! Kiváló kezelője lehet a savtúltengés, gyomorégés, puffadás és más hasi problémáknak. Mivel a szódabikarbóna lúgos, így könnyedén semlegesíteni tudja a gyomorbajokat kiváltó savat. Csak keverj egy teáskanálnyi a szódabikarbónát egy pohár meleg vízbe, és idd meg.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is