Tere-fere krémes

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tésztához:

6 db tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált dió
15 dkg Tere-fere keksz darálva
12 gramm sütőpor
4 evőkanál víz

A krémhez:

6 db tojássárgája
3 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

20 dkg cukor
5 dkg csokoládé
25 dkg vaj

A tetejére:
3 dl tejszínhab

A díszítéshez:
4 dkg olvasztott csokoládé




Elkészítése:

A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert darált diót.

A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.

A 22 ×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük,mint egy piskótát.

Krém készítése:

A tojás sárgákat a liszttel,kakaóporral , cukorral ,tejjel simára keverjük és felfőzzük.

Közben bele tördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük.

Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük.

A kihűlt süteményen elsimítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük ,elsimítjuk.

A csokoládét felolvasztjuk és a sütemény tetejét lespricceljük vele.
Régi receptem,egy kis módosítással.

Nagyon finom.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is