ÍNYCSIKLANDÓ MÁKOS TEKERCS, MINDEN NAP MEG TUDNÁM ENNI, ANNYIRA ÍZLETES!


Ajánld ismerőseidnek!






Olyan finom, hogy akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető. Puha és ízletes, egyszerűen képtelenség ellenállni a mákos finomságoknak! Nálunk mindig óriási sikere van!

Hozzávalók:
250 g liszt
125 g tehéntúró
50 g cukor
75 ml olaj
75 ml tej
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 tojás (a tészta megkenéséhez)

A töltelékhez:
100 g mák
150 g cukor
1,5 dl tej
50 g mazsola



Elkészítés:
A töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyről. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszűrjük. A mákhoz keverjük a mazsolát és a cukrot.

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is