OKOS TORTA, FENSÉGES FINOMSÁG AMIT ÜNNEPI ALKALMAKRA IS ELKÉSZÍTHETSZ!


Ajánld ismerőseidnek!







Minden háziasszony szereti a családját elkápráztatni egy fantasztikus süteménnyel, ezért ma bemutatunk nektek egy olyan receptet amely biztosan elnyeri a tetszéseteket.

A most következő ínyencség három rétegből áll, nagyon könnyen elkészíthető, mámorítóan finom és aromás. Nem kell krémet főzni hozzá, mégis lesz egy krémréteg a süteményben! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
4 tojás,
2 bögre meleg tej,
1 bögre víz,
1 bögre cukor,
115 g liszt,
125 g vaj,
1 teáskanál vanília,
1 csipet só,
porcukor a sütemény leszórásához.




Elkészítés:
Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük két külön tálba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyünk bele egy csipet sót. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojás sárgájához a vizet és a cukrot, öntsük hozzá a kihűtött vajat és keverjük össze. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet és a vaníliát. Ismét keverjük jól össze, majd óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük az elkészített masszát, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 60 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk akkor díszíthetjük is habtejszínnel, olvasztott csokoládéval. Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Sütés közben háromrétegűvé válik a tészta, így lesz benne krém is. Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány, parfümök, cipő, cukrász


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is