Házias, puha Törökmézes lepény – Kedvenc családi süti


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók

15 dkg cukor
2 kanál méz
2 kanál tej
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt

Krém:

1 dl dara
1/2 liter vaníliás tej
 20 dkg vaj
20 dkg porcukor


Elkészítése

A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrunk 45 dkg lisztet, s négy lapban kisütjük.

A lapokat krémmel összeragasztjuk.

Krém: 1 dl darából, 1/2 liter vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral jó habosra keverünk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, amivel szintén jól kikeverjük, s a lapokat ezzel töltjük meg.

A tészta tetejét cukorral meghintjük. Másnap vágjuk amikor már kissé megpuhult. A lapokat tölthetjük citromos krémmel vagy bármely más lisztpéppel készült tortakrémmel, tetejét citrommázzal vagy olvasztott csokoládékrémmel bevonhatjuk.