Hájas - leveles sütemények


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
60 dkg finom vagy rétesliszt
1 nagy csipet só
1 tk. cukor
1 tojás
1 ek. ecet
2 ek. tejföl
2 dl szódavíz
1 dl fehér bor
450 g tisztított, ledarál háj
10 dkg liszt

A töltéshez:cukrozott dió
baracklekvár

.

Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
Bort azért adunk hozzá, hogy a benne található alkohol még jobban megemelje a tésztát. Jól kidolgozzuk, simára, hólyagosra a tésztát.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
5 mm-re nyújtottam formázás előtt a tésztát.
180 fokon sütöttem ki.
Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is