Hatlapos krémes

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
8 dkg margarin (kemény)
10 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag szalalkáli

Krém:
1 l tej
35 dkg cukor
6 púpozott ek liszt
5 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
4 ek kakaópor (cukrozatlan)
Tetejére étcsokolàdét olvasztottam
100gr étcsokolàdé 3 evőkanàl étolaj ezt gőz fölött felolvasztani utàna a tésztàra kenjük,tetszés szerint díszítjük.

Elkészítése:

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk.

Egyenként tepsi nagyságúra (30 x 33 cm) kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.)

Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.)

Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet.
Krém készítése:

Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük.

A maradék tejet (8 dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát, és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.

A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)

Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt akkor megszórjuk porcukorral.

Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit)