KRÉMES GYÜMÖLCSTORTA KEVERT TÉSZTÁBÓL, SZINTE BÁRMILYEN GYÜMÖLCCSEL ELKÉSZÍTHETED EZT A FINOMSÁGOT!

Ajánld ismerőseidnek!






Ha egy ínycsiklandó süteményre vágysz, próbáld ki ezt a káprázatos receptet! A gyerekek nagyon szeretik, mert finom krémes és nagyon gyümölcsös. A tetejét tejszínhabbal is díszíthetjük.

Hozzávalók:
250 ml kefír
150 g cukor
150 g liszt
2 evőkanál kakaópor
10 g sütőpor

A krémhez:
300 g tejföl
100 g porcukor
meggy, vagy erdei gyümölcsök (tetszés szerint)
csokoládé
.



Elkészítés:
Egy tálba sziltáljuk bele a lisztet és a kakaót, majd adjuk hozzá a cukrot. A szoba hőmérsékletű kefirt öntsük a tálba, adjuk hozzá a sütőport. A tésztát keverjük csomómentesre. Egy 26 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát kenjünk ki vajjal és öntsük bele a tésztát. 190 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt süssük meg. Mikor a tészta kihűlt, vágjuk ketté.

A tejfölt keverjük össze a porcukorral és kenjük meg vele a tésztát, szórjuk meg gyümölcsökkel. Akármilyen gyümölcsöt használhatunk, akár több félét is. Fedjük be a másik lappal és a tésztát vonjuk be a krémmel. Reszeljünk rá csokoládét. A torta már el is készült






Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is