Csokis gesztenyés krémes

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a lapokhoz:
12 dkg finomliszt
1 sütőpor
4 db tojás
15 dkg porcukor
10 dkg fehér csokoládé
12 dkg vaj
2 ek tortadara

A krémhez:
6 dl tej
2 csg tejszín ízű pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg gesztenye massza
20 ml rumaroma
20 dkg vaj
1,5 dl Meggle cukrászhab

A mázhoz:
75 ml víz
5 ek kakaópor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
10 ml rumaroma

A tetejére:
1,5 dl habtejszín

Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük.
A csokoládét és a vajat felolvasztjuk,majd azzal is tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük és kisebb adagokban hozzá forgatjuk.
A tészta egy részébe bele keverjük a tortadarát.
23×34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tortadarás masszát szépen bele kanalazzuk,majd elsimítjuk.
Nagyon vékony réteg lesz,de sütés közben megnő,mint a képen is látható.
A megmaradt csokis masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle.
180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt kisült.
A tészta lapokat kihűtjük.
Krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,tejjel simára keverjük,felfőzzük,majd kihűtjük.
A vajjal kihabosítjuk ,a gesztenye masszát,rumaromát hozzá keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez kisebb adagokban hozzá keverjük.
A lapokat a krémmel betöltjük.

Csokimáz készítés:
A cukrot a kakaóporral,vízzel felforraljuk,még melegen a vajat is hozzá keverjük.
Sűrűre főzzük ,rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele.
A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére.
4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje