Zserbó dióval

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók: 
A tésztához: 
50 dkg finomliszt 
25 dkg margarin 
1 tojás sárgája 
1 mk szódabikarbóna 
1 dkg élesztő 
1 cs vaníliás cukor 
10 dkg porcukor 
2 ek tejföl 
1/2 dl tej 

A töltelékhez: 
25 dkg darált dió 
20 dkg porcukor 
1 cs vaníliás cukor 
1 db citrom reszelt héja
40 dkg baracklekvár 
2 ek rum 

A mázhoz: 
15 dkg étcsokoládé 
1 tk. étolaj

továbbá: 
1db 24×38 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve

Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral ,a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. 
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojás

sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. 
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. 
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.

Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. 
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal és a süteményre kenjük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje