A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere


Ajánld ismerőseidnek!






Mákot sajnos általában ritkán fogyasztunk. Van, aki csak karácsonykor találkozik vele a bejgliben. Azonban jó, ha tudod, hogy a mák és a hidegen sajtolt mákolaj jelentős mennyiségű B6-vitamint, E-vitamint, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír.

A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3 alkalommal fogyasszunk mákot tartalmazó ételt. A csontritkulás megelőzésére és gyógyítására egyaránt kiváló.


Milyen gyógyító hatásai vannak a mákolajnak?

A mákolaj aminosavakban, Omega-3 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban is roppant gazdag, ennek köszönhetően elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, valamint kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.



A mákolaj további fontos hatásai

- normalizálja a vér koleszterinszintjét,
- jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál,
- tisztítja a bélrendszert,
- a bőr a mák olajától táplált és puha lesz,
- növeli a szellemi teljesítőképességet,
- idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású,

- a csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.

Ha már kialakult csontritkulásod van, a gyógyulás természetes módszere a mákolaj. Fogyassz naponta 1-2 kiskanál mákolajat. A mákolajat egyszerűen fogyaszthatod magában is naponta reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.

Darált mákot keverj össze mézzel és kevés vízzel, naponta egyél belőle 1-2 teáskanállal. Hűtőszekrényben több napig eltartható, nem kell naponta elkészíteni. Ha hosszú távon fogyasztod, az eredmény nem marad el. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is