Vendégváró szelet


Ajánld ismerőseidnek!








25 dkg finomliszt
5 dkg cukor
5 dkg zsír
1 evőkanál kakaó
1 dkg szalagári
1 tojás és annyi tej ,ami összeállítja a tésztát.
Két lapot sütünk belőle.



Elkészítése
5 tojásból piskótát sütünk / a tojásokat ketté vesszük a fehérjét felverjük kemény habbá hozzá adunk 5 ek cukrot ezzel is verjük adunk hozzá 1 ek étolajat és az 5 tojás sárgáját ezekkel is verjük és végül 5 ek kanál lisztet amiben elkevertünk 1/2 csg sütőport ezt már fakanállal keverjük bele.
Zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük, ugyan abba amelyiken a lapokat sütöttük /22x34 tepsit használok.
Krém: 4 dl tejben megfőzünk 4 ek lisztet amíg hűl kikeverünk 20 dkg margarint 20 dkg cukorral majd a két krémet összekeverjük 1 citrom levével ízesítjük 
Ezzel a krémmel töltjük a sütinket.

Összeállítás:
lap-krém-piskóta-krém-lap

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje