Habroló


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
2 db 275 grammos leveles tészta
A rolók lekenéséhez:
5 db felvert tojás sárgája

A töltelékhez:
30 dkg kristálycukor
80 ml víz
5 db tojásfehérje

A rolók kenéséhez:
5 db tojás sárgája





Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett munkalapra tesszük .
3 cm-es csíkokra vágjuk.
Mini és nagyobb csövekre tekertem.
A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerjük a roládformára. A tekerést a szélesebb végén kezdjük.
Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész formát - így habrolót készítünk.
A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.
Langyosan húzzuk le a roládokat a formáról, majd dolgozzuk ki a tészta másik felét.

A töltelék készítés:
A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig).
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és tovább vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig),vagyis amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.
A meleg habot cukrász zsákba töltjük és a habrolókat betöltjük vele.


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje