Kakaós kifli

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:

50 dkg liszt
0,5 kk só
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
10 dkg margarin
1-2 ek olvasztott margarin
2 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor




Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral.
A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Lekenjük az olvasztott margarinnal. Megszórjuk a kakaós töltelékkel.
Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is