Káprázatos aranygaluska palacsinta, kajszilekvárral megkenve, házi vaníliaöntettel és eperrel!


Ajánld ismerőseidnek!




Kelt palacsinta recept:
20 ek. liszt (40 dkg),
4 dl tej,
3 tojás,
1 tk. cukor,
2 dkg élesztő,
1 mk. só,
2 ek. olaj,
1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz.




Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk. 1 dl tejet belőle 1 tk. cukorral és az élesztővel felfuttatunk. A többi tejet elkeverjük jól a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük (én kézi habverővel) majd 15 percig állni hagyjuk. Jól átkeverjük. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele, és mind a két oldalát megsütjük. Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél. Ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz. Tölthetjük édes és sós töltelékkel is.

Többen kértétek az öntet receptjét, íme: 2 tojássárgáját kikeverek 5 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás pudingporral, és 1dl hideg tejjel. 7 dl tejet felforralok, és állandóan kevergetve a masszát, hozzáöntöm a tejet. Visszateszem főni, és állandóan kevergetve forrpontig főzöm. Ha túl sűrű, tejjel még hígítom. Hozzákeverek még 2 cs. vaníliás cukrot. Jó étvágyat hozzá!!! Könnyű az elkészítése és finom.

Gazdagné Djinisinka Margit receptje!