Sütően sült göngyölt káposzta, nem ez nem töltött káposzta, ez annál sokkal ízletesebb!


Ajánld ismerőseidnek!






Eddig nem is hittem, hogy van olyan káposztás finomság, ami felülmúlja a töltött káposztát, ez a recept azonban lenyűgözött! Káprázatos íze van, egyszerűen nem lehet betelni vele. Nekünk sertéshússal készítve ízlik a legjobban, mert új jó zamatos.

Hozzávalók:
csirke, marha, vagy sertéshús (tetszés szerint)
gomba
hagyma
főtt rizs
fejes káposzta
vaj
bacon

bors
olaj

Elkészítés:
A hozzávalók mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Megszórjuk a fűszerekkel.

Készítsük el a tölteléket: a rizst főzzük meg sós vízben. A hagymát és a gombát vágjuk apróra és kevés olajban pirítsuk meg, fűszerezzük. A megpirult hagymás gombát keverjük össze a főtt rizzsel. A hússzelet egyik oldalára tegyünk a töltelékből, majd szorosan tekerjük fel. Minden szelet húst töltsünk meg.

A káposztát mártsuk forró vízbe pár percre, majd a nagyobb leveleket tegyük egy tálba. Minden hústekercset göngyöljünk bele egy káposztalevélbe.

Egy serpenyőbe tegyünk vajat és pirítsuk meg benne a göngyölt káposztákat, majd öntsünk hozzá kevés vizet, fűszerezzük és tegyünk rá egy fedőt, pároljuk nagyjából 20 percig.

A göngyölt káposztákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra és hagyjuk kicsit hűlni. Minden káposztát tekerjünk körbe 1 – 2 szelet baconnel. Tegyük kiolajozott tepsibe és 180 fokos sütőben süssük 10 percig.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is