Citromos szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Finom,üde krémes,most éppen jól jön a nagy melegben.

Hozzávalók tésztához:
5db tojás
5 evökanál cukor
5 evőkanál liszt
4 evőkanál melegvíz
1 csom. sütőpor
1 evőkanál étolaj

Krém:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
8 dkg cukor / vagy ízlés szerint /
½ citrom leve

Máz:
20 dkg porcukor
½ citrom leve
1-2 teáskanál forró víz 





Elkészítés: 
A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük.
Cseppenként hozzákeverjük az étolajat,a meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 15 perc alatt 180C°-os előmelegített sütőben megsütjük.
Én 5 tojásból sütöttem a piskótát. , hűlés után vágjátok félbe. A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat,/ margarint/ és a citrom levét. Jól kikavarjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is. A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük. 
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje