Mandulás,lekváros linzer


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 db tojás
13 dkg darált mandulapehely
36 dkg liszt
6 gramm sütőpor

A nyújtáshoz:
liszt
A töltéshez:
20-25 dkg lekvár
A szóráshoz:
porcukor ízlés szerint



Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük .
Összegyúrjuk ,fél órára a fagyasztóba tesszük.
Ezután két részre osztottam.
Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk.
Formával kiszúrjuk .
Az egyik rész tészta közepét is kiszúrjuk.
A leeső darabokat újból összegyúrjuk,kiszúrjuk.
180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük.
Amikor kezd szilárdulni az oldala,de még a teteje puha,ekkor már készen van.
Különben kemény lesz.
A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk,enyhén megszórjuk porcukorral. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje