Marcipánkrémes vaníliás patkó


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
23 dkg finomliszt
4 db tojássárgája

A töltelékhez:
120 gr marcipán reszelve
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma

A díszítéshez:
80 gr étcsokoládé





Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utolján a lisztet keverjük hozzá.
Sima masszává keverjük.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez valókat krémesre keverjük.
1 -1 db patkót összeragasztunk.
A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk.
Rácsra tesszük száradásig

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje