Sajtos pogácsa


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1kávés kanál cukor
1 dl langyos tej
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
3 dkg élesztő

A tetejére:
1 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
szezámmag ízlés szerint




Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. 
A többi hozzávalókat egy tálba teszem a sajt kivételével,majd a felfuttatott élesztővel összegyúrom.
A tésztát kinyújtom téglalap alakúra.
Megszórom reszelt sajttal és feltekerem hengerré.
Fél órát hagyom a pihenni. 
A fél óra leteltével téglalap alakúra kinyújtom, és négybe összehajtom. Ezt még kétszer megismétlem 20 perc elteltével.
Először fentről lefelé a közepéig.
Utána ráhajtom alulról felfelé.
Balról jobbra.
Jobbról balra.
Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtom 2 cm vastagra ,tojással lekenem és a tetejét késsel bevagdosom,sajttal megszórom, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom . 
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom,szezámmaggal megszórom
200 fokon szép pirosra megsütöm.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje