Lekváros kijevi krémes, képtelenség megunni ezt a csodás édességet!


Ajánld ismerőseidnek!






Bármilyen alkalomra jó választás, mert nem lehet megunni! Érdemes jó nagy adagot készíteni belőle, mert tényleg bámulatos süti.

HOZZÁVALÓK
TÉSZTÁHOZ:
40 dkg liszt,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin,
1 cs. sütőpor,
4 tojás sárgája,
2 ek tejföl.

Tészta kenéséhez:
4 tojás fehérje,
15 dkg cukor,
15 dkg durvára vágott dióbél.

Krém:
2 cs. vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
pici rum


ELKÉSZÍTÉS:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 lapot nyújtunk, megkenjük a gőz felett felvert tojásfehérjével és meghintjük a dióbél 1/3-val. Tepsi hátán sütjük .

A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral és a rummal kikeverjük, a kihűlt pudingot hozzáadjuk.

A krémet kettéosztjuk és a lapokra kenjük.Befedjük a harmadik lappal.Egy éjszakát hűtőben puhulni hagyjuk. Én annyival készítem máshogy, hogy a kisült lapokat megkenem házi szilvalekvárral  A fanyar íz jól passzol az édes habos tésztához


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is