Lusta asszony rétese barackkal

Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók
10 dkg vaj 
25 dkg liszt 
20 dkg porcukor 
50 dkg túró 
1 csomag sütőpor 
5 dl tej 
4 db tojás 
2 csomag vaníliás cukor 
barack

Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32 x 20 cm-es tepsibe szórjuk.
Rászórjuk a túrót, amibe elkevertünk 1 cs. vaníliás cukrot.
A tojásokat a tejjel, vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Egy kissé megrázogatjuk a tepsit. A tetejére barack darabokat szórunk.A vajat ráreszeljük, vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép arany barnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen. Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
      f       MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Print Friendly and PDF  
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje