Mézes grízes krémes


Ajánld ismerőseidnek!







A tésztához ,23×34 cm-es tepsihez:
45 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál tej
1 egész tojás
4 evőkanál olvasztott méz
3 evőkanál olvasztott zsír
1 kk szódabikarbóna

Töltelékhez:
0,5 l tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojás sárga
10 dkg búzadara
5-6 ek házi baracklekvár

Tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj 


elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy felé osztjuk.
Egyesével vajjal megkent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200°C-on. (kb 5 perc)
Világosra süssük őket.

A tejet a cukrokkal,tojás sárgájával simára keverjük.
Feltesszük főni,majd hozzá adjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk állni míg kihűl,majd a vajjal kihabosítjuk.
A tészta összeállítása:
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.
A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük.
A felső lapra kenjük.
Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük,majd másnap szeleteljük fel. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje