A C-vitamin hiány 10 tünete, amelyre oda kell figyelni!


Ajánld ismerőseidnek!






Most következzen a C-vitamin hiány 10 tünete!

1. Hamarabb alakulnak ki kék foltok

A Mayo Clinic szerint a C-vitamin hiány lehet a vérszegénység előszobája, ami azzal jár, hogy egy enyhébb ütés, sérülés következtében szinte azonnal kék folt keletkezik a helyszínen. Igyekezz minél több C-vitamint tartalmazó gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani.



2. Gyakori orrvérzés

Az orr belső részén húzódó hajszálereket károsan befolyásolhatja a C-vitamin hiánya. Sokkal érzékenyebbek, sérülékenyebbek lesznek, emiatt pedig hajlamosak elpattanni, ezáltal vérzést okozva.


3. Nehezen gyógyuló sebek

A szervezetednek sok vörös vérsejtre van szüksége, ahhoz, hogy minden sejt megkapja a működéséhez szükséges oxigént és tápanyagot. Ha nincs elég C-vitamin, a szervezet nem tud elegendő vörös vérsejtet előállítani, ami a sebek nehezebben való gyógyulását is eredményezheti.


4. Fáradtság és depresszió

A kimerültségnek, depressziónak az egyik oka lehet a C-vitamin hiány, így érdemes orvoshoz fordulni, mert további vizsgálatokra lesz szükség, hogy kiderüljön, mi állhat a háttérben.





5. Szabálytalan szívverés

A C-vitamin hozzájárul a vas megfelelő felszívódásához. Azonban ha ez nem történik meg, és vashiány alakul ki, vérszegénység, szabálytalan szívverés, dobogás alakulhat ki.
  

6. Begyulladt fogínyek

A C-vitamin megakadályozza, hogy a kórokozók gyulladásokat idézzenek elő a fogínyen. Azok a személyek, akik C-vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztanak, kevésbé vannak kitéve a fogágy betegségeknek. Ezért érdemes C-vitaminból feltankolni a szervezetet.



7. Ízületi panaszok

A kevés C-vitamin az ízületeknek sem tesz jót, amelyek begyulladhatnak, mivel a szervezet így kevesebb kollagént tud termelni.


8. Száraz haj és körmök

A megfelelő mennyiségű kollagén a szép haj és egészséges körmök egyik alapvető feltétele, azonban ehhez C-vitaminra is szükség van. Ha nincs vitamin, kollagénből is hiány alakul ki, emiatt válik szárazzá a haj és töredeznek be a körmök.



9. Gyakori megbetegedések

A C-vitamin remekül erősíti az immunrendszert, így segítve a védekezésben. Azonban a kevés C-vitamin az immunrendszer gyengülését is eredményezi, ezért gyakrabban alakulhatnak ki betegségek.



10. Elhízás

A C-vitamin szintje és a zsírsejtek aránya kölcsönös hatással vannak egymásra. Az Arizona Egyetemen végzett kutatás során megállapították, hogy a kevés C-vitamin miatt megindulhat az elhízás. Ezért ajánlott ezen fontos vitamin megfelelő napi pótlása, főként a túlsúlyos személyeknek.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is