Reszelt diós pite


Ajánld ismerőseidnek!







A tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg zsír vagy margarin
12 dkg cukor
3 db tojás sárgája
1 db sütőpor
1 db citrom reszelt héja
reszelt diós pite

A töltelékhez:
25 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
3 tojás fehérjének felvert habja
pár kanál tej
reszelt diós pite





A Reszelt Diós Pite, Elkészítése
Kapcsold be a sütőt – 175 C fokra.

A tészta alkotóelemeit összegyúrjuk; a fele kész tésztát kinyútjuk és előre zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük. Megkenjük sárgabarack lekvárral és rákenjük a tölteléket.

A maradék második rész tésztát ráreszeljük a dió krém tetjére. 175 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!   

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje