Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál hideg víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl főtt feketekávé (a belocsoláshoz)
A krémhez:
1 csomag tejszínes pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes méretű tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukorral és a tejjel összekavarjuk, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. Ha a puding kihűlt, a felvert habot hozzákavarjuk. A megsült piskótát tálcára tesszük és belocsoljuk a kávéval, majd rákenjük a krémet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hagyjuk hűlni és mikor már csak éppen langyos, a krém tetejére kenjük. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
3 tojás
3 evőkanál hideg víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl főtt feketekávé (a belocsoláshoz)
A krémhez:
1 csomag tejszínes pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes méretű tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukorral és a tejjel összekavarjuk, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. Ha a puding kihűlt, a felvert habot hozzákavarjuk. A megsült piskótát tálcára tesszük és belocsoljuk a kávéval, majd rákenjük a krémet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hagyjuk hűlni és mikor már csak éppen langyos, a krém tetejére kenjük. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
Forrás: http://ketkes.com