Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
A meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin
A tetejére:
hulala tejszínhab
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, beletesszük a meggyeket. A krémet még melegen a piskótára kenjük. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és az addig felforralt tejben megfőzzük. Ha levettük a tűzről, azonmód belekeverjük a margarint. A vaníliás krémet a meggyes krémre kenjük, és tejszínhabbal díszíthetjük.
Forrás: http://egyszerugyorsreceptek.com