Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók (tészta):
45 dkg liszt.
15 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
1 sütőpor.
1 tojás,
1-2 dl tej.
Krém:
2 dl tej,
1 kanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
5 c. rum.
Krém:
A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett felforraljuk, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral kikeverjük és a lehűtött krémhez adjuk. a rummal habosra keverjük.
45 dkg liszt.
15 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
1 sütőpor.
1 tojás,
1-2 dl tej.
Krém:
2 dl tej,
1 kanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
5 c. rum.
Elkészítés
A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük.
Krém:
A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett felforraljuk, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral kikeverjük és a lehűtött krémhez adjuk. a rummal habosra keverjük.
Összeállítás:
Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével és egy doboz rumba áztatott babapiskótát rétegezünk rá, majd a krém másik felét rákenjük és a másik tésztalappal beborítjuk. Egy napig állni hagyjuk és kocka alakúra szeleteljük.