Oldalak

Zalai fodros mákos-diós rétes


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt
csipet só
5 dkg élesztő
5 dkg porcukor
4 dl tej
1/2 dl étolaj
3 tojássárgája

A töltelékhez:

cukrozott mák ízlés szerint
cukrozott dió ízlés szerint
15 dkg olvasztott margarin






Elkészítése:

1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A liszttel összekeverjük a csipet sót,porcukrot,étolajat, a megkelt élesztőt,tojás sárgákat.
A többi tejjel jól megdagasztjuk.
Ez után 6 cipót formázunk.
Egyenként téglalap formára kinyújtjuk,lekenjük olvasztott margarinnal,megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.
Minden cipónál így járunk el.
2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40 percet kelesztjük,majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.2 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje