Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
400 g habtejszín,
3 kis csomag zselatin,
300 g cukor (tetszés szerint),
300 ml tej,
450 g tejföl,
5 evőkanál kakaó,
1 evőkanál olaj,
1 pohár víz.
Elkészítés:
Egy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve félretesszük hűlni. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kivajazunk. Kézi robotgéppel közepes fokozaton felhabosítjuk a tejfölt, 1 bögrényi cukrot és a tejszínt. Lassan kavargatva hozzáöntjük a langyos zselatinos tejet és tovább kavarjuk. Az elkészült masszát a lekapcsolható oldalú sütőformába öntjük, hűtőszekrénybe tesszük amíg megszilárdul.
Csokoládébevonat: A kakaót összekeverjük a megmaradt cukorral és a harmadik csomag zselatinnal. Hozzáadunk 100 ml tejet és 100 ml vizet, az egészet jól összekeverjük, lassú tűzön főzzük pár percig. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt öntsük a csokoládémázat, a krémre és tegyük ismét hűtőbe. Hagyjuk legkevesebb 5 órán keresztül hűlni, csak ezután tálaljuk.