Oldalak

Kefires poharas piskóta - 10 perc munka, 20 perc sütés

Ajánld ismerőseidnek!



Könnyű, morzsálódó piskótatészta, amit nagyon sok mindenhez használhatsz. Készítheted magában vagy gyümölccsel, dióval megszórva. Ha gyors édesség kell, tegyél lekvárt vagy csokiöntetet a tetejére és már eheted is.

Meggyel a legfinomabb.


Hozzávalók
4 tojás 
1,5 pohár  olaj 
4 pohár liszt 
2 pohár cukor 
2 csomag sütőpor 
2 pohár kefir (joghurttal is tökéletes) 

Elkészítés:
A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába. Én most meggyel készítettem.) 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni belőle, akkor a liszt hozzáadásakor ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverjünk.