Ajánld ismerőseidnek!
- Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 100 g vaj
- 250 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g cukor
- fél teáskanál só
- cukor (beleforgatni a tésztát)
Elkészítés:
1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.
2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.
3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.
4. A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.
5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 – 30 perc alatt süsd meg.
6. A sütemény már kész is!