Oldalak

Kóstoltad már a cukkini palacsintát? Ez a nyár legfinomabb étele, ne hagyd ki!

Ajánld ismerőseidnek!






Ma egy olyan palacsinta receptjét hoztuk el nektek, amely káprázatosan ízletes. Nálunk a kedvenc nyári étel lett! Most pedig lássuk milyen hozzávalókra lesz szükségünk az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

3 db cukkini,
1 sárgarépa,
1 tojás,
3 evőkanál zabkorpa,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál natúr joghurt,
só,
őrölt fekete bors.




Elkészítés:

Mossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk. Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le. Egy tálban keverjük össze cukkinit, a répát, fűszerekkel keverjük jól össze, majd hagyjuk állni pár percet. Adjuk hozzá a zabkorpát, majd ismét kavarjuk össze. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a joghurttal, öntsük a zöldséges keverékhez és kavarjuk össze (ha túl vizes lesz, akkor keverhetünk hozzá lisztet). Melegítsünk olajat, formázzuk meg a palacsintákat és süssük meg benne a palacsinták mindkét oldalát. Melegen tálaljuk fokhagymás tejföllel. Jó étvágyat!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com/