Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
10 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
50 dkg túró
1 csomag sütőpor
5 dl tej
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
barack
20 dkg porcukor
50 dkg túró
1 csomag sütőpor
5 dl tej
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
barack
Elkészítése: A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32 x 20 cm-es tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, amibe elkevertünk 1 cs. vaníliás cukrot. A tojásokat a tejjel, vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Egy kissé megrázogatjuk a tepsit. A tetejére barack darabokat szórunk.A vajat ráreszeljük, vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép arany barnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen. Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá! |