Oldalak

Táplálékok, amelyek csökkenthetik a rák kialakulásának a kockázatát



Ajánld ismerőseidnek!





  A rák megelőzésére az egyik legjobb módszer az egészséges táplálkozás, bár a mozgás is nagyon fontos. Ne feledjük, hogy a betegségek kialakulásában nagy szerepe van a genetikának és a környezeti tényezőknek is, azonban a táplálkozás nagyon sokat segít a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Léteznek olyan táplálékok, amelyek kiemelten sokat segíthetnek abban, hogy a rákos sejtek ne támadják meg a szervezetünket. Persze ezeket rendszeresen kell fogyasztani, csak így van hatásuk az emberi szervezetre.

A folsavban gazdag táplékok sokat segíthetnek a megelőzésben. Ennek az az oka, hogy ha csak kevés folsav van a szervezetünkben, akkor ez mutációt okozhat a DNS-készletünkben és ez generálhat rákos megbetegedést. Folsavban gazdag a narancslé, a bab, a földimogyoró a saláta, a kelbimbó és a spárga.

A D-vitamin is rendkívül fontos tápanyag. Ez a zsírban oldódó vitamin segít a kalcium felszívódásában és védelmet nyújt a szívbetegség, a depresszió és a súlygyarapodás ellen. Tanulmányok igazolják, hogy a megfelelő D-vitamin-szint segíthet a mellrák megelőzésében és a tüdőrákban szenvedő emberek túlélési arányát is biztosíthatja. Napfény hatására is termelődik D-vitamin a szervezetünkben, de D-vitamint tartalmaz a tej, a tojás, a tenger gyümölcsei, a lazac és a rák is.






A zöld tea is tele van antioxidánsokkal, amelyek védelmet jelentenek a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. A szabad gyökök károsítják a sejteket, így a szervezet legyengül, és sokkal sebezhetőbbé válik a rák támadásával szemben. A teában lévő kempferol biztosítja a védelmet. Ha valaki nem szeretne teát fogyasztani, akkor más táplálékokkal is beviheti ezt a vegyületet a szervezetébe, például őszibarackkal, almával, paradicsommal, szederrel vagy málnával.

A keresztesvirágú zöldségek közé tartozik a káposzta, a saláta, a brokkoli, a kelbimbó vagy a karfiol. Ezek a zöldségek rákellenes anyagokat tartalmaznak, így rendszeres fogyasztásukkal csak jót teszünk az egészségünknek. A keresztesvirágú zöldségek leginkább a vastagbél- és a prosztatarákkal szemben jelenthetnek védelmet.

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így segíthet a rák elleni küzdelemben. A gyulladás sok betegség okozója lehet, és ez alól a rákos megbetegedés sem kivétel. A kurkuma leginkább a hólyag, a gyomor és a bélrendszer rákos megbetegedései ellen nyújthat védelmet.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!