Oldalak

Az egészséges növényi fehérjék



Ajánld ismerőseidnek!





  Növényi fehérjeforrások: teljes kiőrlésű gabonafélék, magvak, diófélék és hüvelyesek.
Az élethez nélkülözhetetlen a fehérje, a zsír és a szénhidrát is. Ha egészséges fehérjét szeretne fogyasztani, akkor mindenképpen a növényi fehérjék mellett tegye le a voksát.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány A fehérjék már csak azért is nagyon fontosak a szervezetünk számára, mivel erőt és energiát adnak nekünk, nem beszélve arról, hogy étvágycsökkentő hatással is bírnak.

Az állati fehérjéktől sokkal egészségesebbek a növényi fehérjék, amelyek ugyanolyan hatással rendelkeznek. Milyen táplálékokkal vihet be a szervezetébe növényi fehérjéket? Például babbal vagy dióval.

A húsfélék közül a baromfi és a hal nagyon egészséges, azonban a vörös hús és a feldolgozott húsfélék sokféle betegség okozói lehetnek.

Most nézzük kategóriák szerint a növényi fehérjéket. Vannak a hüvelyesek. Ide tartozik a bab, a lencse vagy éppen a borsó. Vannak a diófélék és a magvak. A növényi fehérjék táborát erősítik a teljes kiőrlésű gabonák, mint például a quinoa, a rizs, a zab vagy a hajdina. A magas fehérjetartalmú zöldségek táborába pedig a kukorica, a brokkoli, az articsóka, a spárga vagy a kelbimbó tartozik.






A vörös hús is fehérjeforrás, azonban számtalan bizonyíték van arra, hogy a vörös hús nagymértékben fokozza a stroke és a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát. Kutatások igazolják, hogy a magas fehérjetartalmú táplálkozás középkorú nők esetében megemeli a rák és a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. Azonban a kockázat minimálisra csökkenthető, ha valaki a fehérjét növényi táplálékok útján biztosítja a szervezete számára.

A növényi alapú fehérjék már csak azért is egészségesebbek, mivel sokféle aminosavat tartalmaznak és tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidáns vegyületekkel.

Hogyan adhat egészséges fehérjét az étrendjéhez? Először is az állati eredetű fehérjéket próbálja felcserélni a növényi alapú fehérjékkel. Fogyasszon minél több hüvelyest, magvakat és teljes kiőrlésű gabonaféléket. Köretként burgonya helyett egyen rizst, quinoát, hajdinát, zabot, kölest. A salátáját megszórhatja magvakkal, például dióval, lenmaggal vagy chiamaggal.

Leveles zöldségek közül válassza a kelbimbót, a brokkolit vagy a spenótot. Mindegyik nagyszerű fehérjeforrás, nem beszélve arról, hogy mennyire egészségesek.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!