Oldalak

Fatörzs kifli, a legújabb kedvenc, nem tudjuk megunni!



Ajánld ismerőseidnek!





  Fantasztikusan finom és nagyon egyszerű a recept, nálunk senki nem tud betelni vele!

HOZZÁVALÓK
Tészta
16 darabhoz
4 dl tej
3 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
80 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1 mk őrölt vanília
1 tojás
csipet só
2 ek cukrozatlan, holland kakaópor
+ 1 tojás a kenéshez





ELKÉSZÍTÉS:

A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a kakaópor kivételével tálba teszem és alaposan kidolgozom a tésztát. A tésztát ketté veszem és az egyik feléhez adom a pár evőkanál vízzel elkevert kakaóport, nem kell sok víz, csak éppenhogy krémes legyen és újra kidolgozom a tésztát.


Mind a két adag tésztát kendővel letakarom és meleg helyen duplájára kelesztem (35-40 perc). Mikor a tészta megkelt, először a világosat, lisztezett deszkára borítom, 16 részre osztom és gombócokat formálok belőle, majd ugyanígy járok el a kakaós tésztával is és ha kész, letakarom kendővel és 10 percet pihentetem.

Minden kakaós gombócra teszek egy-egy natúrt, összelapítom, ovális alakúra nyújtom, szép vékonyra, majd mint a kiflit feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, ismét letakarom és 20 percet pihentetem. A kifliket pengével bemetszem (3-4 helyen), lekenem felvert tojással és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütő alájába, hőálló tálba vizet teszek, hogy a sütés alatt folyamatosan párologjon. A sütési idő sütőnként és a kiflik mérettől függően változhat.

Georgina Simon receptje




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is