NESCAFÉS, KRÉMES SÜTEMÉNY



Ajánld ismerőseidnek!





  A piskótához:

4 db tojás
8 evőkanál cukor
2 evőkanál nescafé (folyékony állagban, vízben oldva)
2 evőkanál víz
8 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

3 db tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 evőkanál liszt
15 dkg vaj

A habhoz:

3 tojásfehérje
15 dkg cukor

A tetejére:

2-3 evőkanál nescafé granulátum

A felső lap locsolásához:

3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke





A tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nescafét, a vizet. A lisztet a kakaóport, sütőport elkeverjük. Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos, kakaós lisztet.A tészta masszát elfelezzük.Külön két lapot sütünk, 175 °C-ra melegített sütőben, 22×34 cm-es tepsiben.Egyben is megsüthetjük, de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.
Krém készítés:A tojás sárgákat a cukrokkal, tejjel, aromával, liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük.Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.Kihűtjük, majd krémesre jól kihabosítjuk.A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.Rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal.A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.Egy villával megcifrázhatjuk. Nescaféval megszórjuk. (A nescafét a habba is keverhetjük).

Megjegyzés:
Nálam 6 tojásfehérje van a tetején, mivel a pogácsáktól megmaradt 3. Így magasabb lett a hab a tetején.


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje