Oldalak

ORCHIDEA SZELET



Ajánld ismerőseidnek!




 


  Piskóta:

5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor (szitálva)
15 dkg darált mák
2 csapott evőkanál finomliszt (szitálva)
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
Vaníliakrém:

5 db tojássárgája
3 csapott evőkanál cukor (ízlésfüggő)
1 tasak vanília ízű pudingpor
3 dl tej
10 dkg vaj (lehet jobb minőségű margarin is)
0.5 dl növényi tejszín (lazítónak)
1.5 dl növényi tejszín (habnak)
2 teáskanál vanília kivonat

Csokihab:
 
2 dl növényi tejszín
6 dkg olvasztott csokoládé
0.5 csomag habfixáló

Díszítés:
5 dkg reszelt fehér csokoládé





A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. /tűpróba/ Összeállítás: a tésztára kenjük a vaníliakrémet, majd a csokihabos krémet. Tetejére reszeljük a fehér csokoládét, és szervírozásig a hűtőben tároljuk. Vaníliakrém :A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és 5 perc alatt sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, majd belehabosítjuk a vajat/margarint, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot. Csokihab:A csokihabhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd Jól kihabosítjuk. Díszítés: Nagy lyukú reszelőn reszeljük a csokoládét.

Mészáros Erika receptje.