Oldalak

SÁRGABARACKOS- TEJFÖLÖS PITE

Ajánld ismerőseidnek!






Recept
30x30 cm-es tepsihez

Tészta :
30 dkg finomliszt
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 egész tojás
2 ek víz

Krém:
1 vanília puding
900 g tejföl
20 dkg porcukor
2 egész tojás
1/2 citrom reszelt héja és leve

2-3 ek sárgabarack lekvár
Kb. 1 kg sárgabarack meghámozva, felezve
(forrásban lévő víz csodákra képes...😉)





A hozzávalókból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok. Hűtőbe teszem 1-2 órára.
A barackokat előkészítem, majd jöhet a krém.
A tejfölt a többi hozzávalóval együtt csomómentesre keverem.
A tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, villával megszúrkálom Legyen a tésztának körben egy kis pereme! 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm. Ezután vékonyan megkenem lekvárral, kirakom a barackokkal, ráöntöm a krémet. Sütöm még 30-40 percig.
Teljesen ki kell hűteni ahhoz, hogy szépen lehessen vágni. Legjobb, ha kihűlés után még hűtőbe is rakjuk pár órára.