KATI SZELET



Ajánld ismerőseidnek!




 


  A TÉSZTÁHOZ:
60 dkg finomliszt
15 dkg cukor
15 dkg sertészsír
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
kb 3 dl tej
A TÖLTELÉKHEZ:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál lekvár vagy dzsem (lehetőleg barack)
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 ml rumaroma
kb 2 dl tej
vanília ízlés szerint
A TETEJÉRE:
3  tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg csokoládé





A zsírt kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

3 egyenlő részre osztjuk és kettőt kinyújtjuk a tepsi méretére, a harmadik maradhat vastagabb, az a töltelékbe kell. Egy tepsi hátulját enyhén megvajazzuk/lisztezzük és a lapokat egyenként kisütjük előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb 10 perc alatt.

Inkább világos maradjon a tészta, amikor a széle már kezd pirulni, akkor vegyük ki. A kisült lapokat egymásra rakva félretesszük.

Az egyik kisült lapot apró darabokra összetördeljük, beletesszük egy tálba. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük, meglocsoljuk vele az összetördelt lapot. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a rumaromát és a kakaóport, jól összekeverjük.

A vajat a porcukorral simára keverjük, majd összekeverjük a kakaós-barackos masszával.

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, erre ráhelyezzük a másik lapot és nagyon picit rányomkodjuk.

A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük a gőz felett (kb 20-25 perc alatt).

Ezzel a habbal óvatosan bevonjuk a sütemény tetejét. Amíg még meleg a hab, addig reszelünk a tetejére csokoládét vagy ha kihűlt, csorgassuk meg olvasztott csokival.

A süteményt másnap szeleteljük forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel