Ajánld ismerőseidnek!
Ez az eredeti recept, annyit változtattam rajta, hogy minden réteg krém fölé kenek vékony rétegben baracklekvárt. A lapokat 180 fokon 5-6 perc alatt/lap sütöm
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
7 dkg sertészsír,
1 tojás,
5 evőkanál méz,
2 teáskanál szódabikarbóna,
tej.
A krémhez:
10 evőkanál búzadara,
1 liter tej,
1 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
fél liter baracklekvár.
A csoki mázhoz
3 evőkanál étolaj,
12 dkg étcsokoládé.
Elkészítés
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük.
Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz
Marika Olah receptje!