Ajánld ismerőseidnek!
Sok sajtos rúd recept került már kipróbálásra, de nálunk ez a kedvenc, mert nem kell bele se sütőpor, se élesztő, nem kell pihentetni a tésztát, mégis nagyon finom.
A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk és szeleteljük, már süthetjük is, ezért ha valami egyszerű és gyorsa nasit szeretnél, ezt érdemes elkészítened.
Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a magyar nyelvű feliratokat is kapcsold be hozzá
Ez a sajtos rúd nálunk nagy kedvenc, a tetjét tetszés szerint bármivel meg lehet szórni, mi most szezámmaggal készítettük, de kerülhet rá köménymag is, vagy bármi más, ami kéznél van és amit szeret a család.
Mivel a tésztát nem kell keleszteni és rögtön lehet sütni, ahogy összegyúrtuk, ezért akkor is jól jön ez a recept, amikor sietünk, de valami sós finomsággal szeretnénk kedveskedni a családnak, vagy éppen vendégek jönnek, de nincs időnk órákig készülődni. Ünnepekre általában dupla adagot szoktunk sütni, mert finom és omlós marad, ezért nem baj, ha előre elkészítjük.
Hozzávalók:
500 g liszt,
2 teáskanál só,
200 g vaj,
2 tojássárgája,
250 g tejföl vagy joghurt,
150 g sajt,
maradék tojásfehérje a tészta kenéséhez,
szezámmag.
Sok sajtos rúd recept került már kipróbálásra, de nálunk ez a kedvenc, mert nem kell bele se sütőpor, se élesztő, nem kell pihentetni a tésztát, mégis nagyon finom.
A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk és szeleteljük, már süthetjük is, ezért ha valami egyszerű és gyorsa nasit szeretnél, ezt érdemes elkészítened.
Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a magyar nyelvű feliratokat is kapcsold be hozzá
Ez a sajtos rúd nálunk nagy kedvenc, a tetjét tetszés szerint bármivel meg lehet szórni, mi most szezámmaggal készítettük, de kerülhet rá köménymag is, vagy bármi más, ami kéznél van és amit szeret a család.
Mivel a tésztát nem kell keleszteni és rögtön lehet sütni, ahogy összegyúrtuk, ezért akkor is jól jön ez a recept, amikor sietünk, de valami sós finomsággal szeretnénk kedveskedni a családnak, vagy éppen vendégek jönnek, de nincs időnk órákig készülődni. Ünnepekre általában dupla adagot szoktunk sütni, mert finom és omlós marad, ezért nem baj, ha előre elkészítjük.
Hozzávalók:
500 g liszt,
2 teáskanál só,
200 g vaj,
2 tojássárgája,
250 g tejföl vagy joghurt,
150 g sajt,
maradék tojásfehérje a tészta kenéséhez,
szezámmag.