Oldalak

A habkönnyű grízgaluska készítésének 3 titka


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  Ha ezeket betartod, nem lehet elrontani!

Az egyik legkiadósabb húslevesbe való betét a könnyű grízgaluska, aminek 3 titka van.

Hozzávalók:

2-3 tojás, mennyiségtől, a levestől függően, só, annyi búzadara, amennyit felvesz.


Az  egész tojást villával felverünk, és annyi búzadarát keverünk bele, hogy sűrű, tejföl állagú tésztát kapjunk.

És a 3 dolog, amiről ne feledkezzünk meg:

Miután bekevertük, min. 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
Kiszaggatás előtt kevés levessel hígítsuk, hogy ne legyen túl sűrű, ugyanis a gríz 1 óra alatt alaposan megszívja magát.
Ne a levesbe tegyük kifőni, hanem külön, sós vagy leveses vízben. Ha szépen megdagadt, akkor tegyük át a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk. Ekkor már nem főzzük!

Forrás:  https://femzine.com/a-habkonnyu-grizgaluska-keszitesenek-3-titka/


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon