Oldalak

Békebeli hókifli zsírral és tejföllel az igazán finom


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  Dió helyett lehet mákot, szilvalekvárt, gesztenyét tenni.

Hozzávalók
50 dkg finoliszt,
20 dkg zsír,
csipet só,
2 kk.cukor,
2.5 dl tejföl,
2 dkg élesztő.

Elkészítés
Langyon tejfölbe elkevertem az élesztőt. Száraz anyagokat összekevertem, elmorzsoltam a zsírral, összegyúrtam az élesztős tejföllel. Fél órát pihentettem.

2 tojásfehérjét habbávertem, majd hozzáadtam 20 dkg darált diót, 10 dkg cukrot.


Kinyújtottam, szaggatóval köröket szúrtam ki. Megtöltöttem dióval, feltekertem, kiflikre formáztam.

Előmelegített sütőben kb 15 percig sütöttem. Világos legyen a tészta.

Porcukorba forgattam

Kb 60 db lett !

Sütés után hamar elfogyott. Ha véletlenül maradt másnapra alufóliával takarom le és puha maradt.

Károlyné Payerl konyhájából!
Forrás:  https://ketkes.com/ma-ebedre-bableves-melle-hokiflit-sutottem/


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon