Ajánld ismerőseidnek!
Dió helyett lehet mákot, szilvalekvárt, gesztenyét tenni.
Hozzávalók
50 dkg finoliszt,
20 dkg zsír,
csipet só,
2 kk.cukor,
2.5 dl tejföl,
2 dkg élesztő.
Elkészítés
Langyon tejfölbe elkevertem az élesztőt. Száraz anyagokat összekevertem, elmorzsoltam a zsírral, összegyúrtam az élesztős tejföllel. Fél órát pihentettem.
2 tojásfehérjét habbávertem, majd hozzáadtam 20 dkg darált diót, 10 dkg cukrot.
Kinyújtottam, szaggatóval köröket szúrtam ki. Megtöltöttem dióval, feltekertem, kiflikre formáztam.
Előmelegített sütőben kb 15 percig sütöttem. Világos legyen a tészta.
Porcukorba forgattam
Kb 60 db lett !
Sütés után hamar elfogyott. Ha véletlenül maradt másnapra alufóliával takarom le és puha maradt.
Károlyné Payerl konyhájából!