Oldalak

Pudinggal töltött fánk


Ajánld ismerőseidnek!



 

Print Friendly and PDF  
  Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt
1 csapott kk só
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárga
5 dkg vaj
kb. 7 dl olaj a sütéshez

Töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
3 ek cukor
5 dl tej

Elkészítése:

Tészta készítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk. Félretesszük, és hagyjuk felfutni.

A lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, és a tojássárgájával együtt elkezdjük összegyúrni. Az olvasztott, de nem forró vajat fokozatosan hozzáadagolva rugalmas tésztát dagasztunk. (Ha picit ragadna, lisztezett felületen gyúrjuk át.)Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. (Kb. 1 óra.)

Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

Töltelék készítése:
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan adagolva hozzá a tejet, csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni. (Időnként keverjünk egyet rajta.)

Összeállítás:
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a köröket és egy konyharuhával lefedve még kicsit pihentetjük.Közben egy serpenyőben (aminek van fedele) olajat hevítünk, majd a fánkokat beletesszük úgy, hogy az alja kerüljön felülre először. Lefedjük, és kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, de ezt már fedő nélkül. Papírtörlőre tesszük, és lecsepegtetjük. Hagyjuk kissé hűlni a fánkokat.

Hűlés után egy hurkapálcával lyukat szúrunk a fánkok oldalára, és egy tortadíszítő fecskendő segítségével beletöltjük a pudingot a fánkokba. Porcukorral meghintve kínáljuk.


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon