Ajánld ismerőseidnek!
Tészta :
40 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás,
12 g sütőpor.
Krém :
80 g vaníliáspudingpor,
6 ek. cukor,
6 dl tej,
4 dl tejföl,
4 tojásfehérje,
kb 40 dkg szilva.
Tésztához a hozzávalókat összegyúrtam. Egyharmad részt levágtam, mélyhűtőbe tettem. A megmaradt tésztát nem kell fagyasztani, csak simán hűteni.
Elkészítettem a krémet. Tojásfeherjét habbá vertem.
Felfőztem a cukorral a pudingot majd még forrón hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. Kicsit lehűtöttem és hozzákevertem a tejfölt. Majd hozzáadtam az apróra vágott szilvát.
Kivettem a hűtőből a tésztát.
33x20 cm es tepsit kivajaztam, liszttel megszórtam. Kinyújtottam a tésztát , belehelyeztem a villával megszurkáltam, ráöntöttem a krémet, elsimítotttam majd a mélyhűtőből kivettem a félretett tésztát ráreszeltem a krémre.
180 fokon kb. 35 - 40 percig sütöttem. Ha lehűlt hűtőbe tettem, lehet egy éjszakára is. Szebben lehet szeletelni.
Károlyné Payerl receptje