Oldalak

Szilvás tejfölös süti


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Tészta
40 dkg finomliszt,
 20 dkg margarin, 
15 dkg porcukor, 
1 tojás, 
12 g sütőpor.

Krém
80 g vaníliáspudingpor, 
6 ek. cukor, 
6 dl tej, 
4 dl tejföl, 
4 tojásfehérje, 
kb 40 dkg szilva.

Tésztához a hozzávalókat összegyúrtam. Egyharmad részt levágtam, mélyhűtőbe tettem. A megmaradt tésztát nem kell fagyasztani, csak simán hűteni.



Elkészítettem a krémet. Tojásfeherjét habbá vertem.
Felfőztem a cukorral a pudingot majd még forrón hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. Kicsit lehűtöttem és hozzákevertem a tejfölt. Majd hozzáadtam az apróra vágott szilvát.
Kivettem a hűtőből a tésztát.

33x20 cm es tepsit kivajaztam, liszttel megszórtam. Kinyújtottam a tésztát , belehelyeztem a villával megszurkáltam, ráöntöttem a krémet, elsimítotttam majd a mélyhűtőből kivettem a félretett tésztát ráreszeltem a krémre.

180 fokon kb. 35 - 40 percig sütöttem. Ha lehűlt hűtőbe tettem, lehet egy éjszakára is. Szebben lehet szeletelni.
Károlyné Payerl receptje
Forrás:  https://www.facebook.com